Biografie Frits Sissing Maestro televisie presentator

biografie

Frits Sissing Groningen Carriereswitch

  Er gaat niets boven Groningen!

De biografie van Frits

Frits Sissing, geboren op 18 september 1963 in Groningen, groeit op in Baarn. Hij keert terug naar zijn geboortestad om Bedrijfseconomie te studeren. In 1988 rondt hij zijn studie af en vervult tot 1996 marketing- en verkoopfuncties bij chocoladefabrikant Droste en zoetwarenfabrikant Red Band/Venco.

Carrièreswitch

In 1996 gooit hij het roer om en gaat zijn droom achterna. Dat jaar gaat hij aan de slag bij de Amsterdamse televisiezender AT5. Vier jaar later stapt hij over naar de AVRO en inmiddels is hij uitgegroeid tot één van de gezichtsbepalende presentatoren van AVROTROS op televisie. Hij is bekend van programma’s als MaestroOpsporing Verzocht, het Gouden Televizier-Ring Gala en de Op zoek naar-reeks (Evita, Joseph, Mary Poppins, Zorro)

Presentatie op televisie en radio

Op dit moment presenteert hij op tv onder andere Tussen Kunst en Kitsch, Maestro, het Musical Awards Gala en de Musical Sing-a-long op de Uitmarkt. Sinds 2008 heeft Frits ook zijn eigen muziekprogramma op de radio: wekelijks in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00:00 en 01:00 uur op NPO Radio5.

Frits is ook actief in het theater. Hij begon bij het amateurgezelschap Star van Frank Sanders en Jos Brink en stond inmiddels al in drie professionele producties op de planken.

Theater, musicals en een speelfilm

In 2010 is hij voor het eerst te zien in het liedjesprogramma Sonneveld voor Altijd. In 2011 in de musicalparodie Musicals Gone Mad en in zijn eigen Late Night show met Bert Kuizenga in het Grand Theatre in Breda. In 2012 brengen Bert en Frits hun Late Night X-mas Show. In 2011 is Frits voor het eerst in een speelfilm te zien. Hij speelt de directeur van het Rijksmuseum in de familiefilm Sinterklaas en het raadsel van 5 december. In 2017 is hij te zien in de speelfilm Pestkop.

Spreker en dagvoorzitter voor het bedrijfsleven

Frits wordt regelmatig door het bedrijfsleven ingehuurd als spreker, presentator, moderator of dagvoorzitter van de meest uiteenlopende bijeenkomsten. Omdat hij, voordat hij bij de televisie ging werken, actief was in diverse marketing- en verkoopfuncties spreekt hij de taal van het bedrijfsleven. Hij begrijpt snel wat er speelt en vertaalt dat, dankzij zijn presentatie-ervaring, in prettig verlopende bijeenkomsten die hij op een aimabele, soepele manier leidt. In de aanloop is Frits voor zijn opdrachtgevers een sparringpartner die meedenkt over de juiste opbouw van het evenement.

Enkele opdrachtgevers waarvoor Frits al aan de slag ging: de Efteling, C-1000, ING, ABN-AMRO, Princess, Café Bar, PriceWaterhouseCoopers, Elsevier, gemeente Den Haag, In Charge, Sanovi-Aventis, de Telegraaf, Dag van Optiek, Franchisemanager van het Jaar, Recron, Managers Netwerk Nederland, BankGiro Loterij en Politie Haaglanden.